dijous, 17 de desembre del 2009

Pisco Sour


La gastronomia del Perú té algunes coses interessants - no gaires, però – i avui us parlaré de la beguda nacional del Perú, que es va convertir en benvinguda a Lima i a altres llocs.
Es tracta del Pisco Sour (pronunciat sauer, que ve de l’anglès i és l’àcid de la llimona), un còctel que conté: pisco (una mena de vi de la zona), suc de llima, gel, sucre, una miqueta de licor amarg tipus angostura (com es dirà en català?) i clara d’ou. Tot això en les proporcions que cada recepta marca. El còctel resultant té un gust senzill , lleuger i refrescant. L’únic però pot ser el tema de l’ou, però per aquesta banda tots varem sobreviure.
El Pisco Sour és també font de disputes amb el seu veí del sud, Xile, que també ho considera beguda nacional. La veritat és que sorprèn, quan t’hi acostes, la rivalitat que hi ha entre els dos països i que ve de la guerra del Pacífic, allà pels anys 1880. Passejant pels carrers del Perú, pots veure portades inflamables contra Xile per qualsevol motiu, dia si dia també, per motius que als pobres turistes se’ns escapen.
Aquí us deixo unes copetes, que vagi de gust.

1 comentari:

  1. Hola ! Joan , Feliz Año del tema de la bebida del Peru no estoy muy al día de su gastronomia, pero me ha llamado la atención lo del huevo¿? a mi personalmente creo que no me gustaria¿' sobretodo si el huevo grudo se nota al beberlo. Saludos

    ResponElimina