dilluns, 27 de setembre del 2010

Krak dels Cavallers


Ara ho entenc. El Krak dels Cavallers és una fortalesa de l'època de les croades, situada a l'actual República de Síria. Lawrence d'Aràbia el va qualificar com el castell més bonic del món, i no li faltava raó. per on està situat, pel seu estat de conservació, etc. I té tots els ingredients d'un castell: torres, fossars (sense cocodrils, però), ... I ara hi arribo: Krak ve de la paraula àrab karak, que vol dir fortalesa. El nom en àrab (قلعة الحصن‎) és idèntic a la inscripció de la samarreta.
I al restaurant on vam dinar (el millor pollastre a l'ast de Síria) i que regentava un personatge tot divertit, vaig comprar la samarreta que podeu veure més avall i que porta en àrab i en francès el nom del castell.
Faig un salt en temps i us explico que vaig sortir de la volta per l'orient mitjà per l'aeroport de Tel Aviv. Us en faig cinc cèntims per qui no hagi viscut com funciona aquest aeroport. Et diuen que arribis tres hores abans.
Els grups els van situant en cues diferents per accedir a la màquina que escanejarà els equipatges (encara no hem facturat). Allà, a l'atzar, he he, alguns del grup són interrogats en anglès pels serveis de seguretat (alguns saben parlar castellà). D'on som, de què ens coneixem, motius del viatge, etc. Els controladors es van passant la informació i comproven amb altres membres del grup que tot els quadra. Un cop passes el detector, hi ha un control manual de l'equipatge per on hi passa gairebé tothom. Quan em va tocar a mi, una noia em va fer obrir la maleta i anar recol·locant les coses...


I així va trobar aquesta perillosa samarreta (n'hi ha de verdaderament explosives i anti-jueves que es venen al centre de Jerusalem) i quan van saber que era siriana, la noia es va posar cardíaca, va cridar la supervisora, control de passaport, nou interrogatori (si, ja m'havia tocat abans), incloent el motiu de la visita a Síria (Israel hi està formalment en guerra), on havia estat i per què, etc, etc, fins que em van deixar passar. Després d'aquests controls, fas el check in i els controls normals de qualsevol altre aeroport.

I després del mal tràngol, cap a casa amb la samarreta.

1 comentari:

  1. Molt bona aquesta entrada teva al bloc. Llástima que no t'hagis extés una mica mes contant mes coses; i menys mal que no se te van quedar la samarreta, que suposo que no la malgastarás a la muntanya. Estalvia el seu ùs, es un record inoblidable. Per cert tens un collons com un toro a qui se li ocorreix anar a paisos en guerra a fer turisme.

    ResponElimina