dijous, 28 d’abril del 2011

Les panteres grises


Ara resulta que una pantera grisa és el nom amb que alguns pobles designen el tigre, o millor, la tigressa. A què ve això ara? Anem a pams.
La tarda abans de que arribessin els perduts a Casablanca, vam anar al centre de Douala -lloc perillosíssim, de nit- buscant un cibercafè. Un cop vam acabar, vam anar -a peu, altra cosa gens recomenada- fins un lloc que havíem vist a l'anada.
El lloc és diu Mediterranée, és formalment un restaurant fundat per un grec i on pots demanar pizza o mussaka, per exemple. Però el Mediterranée és alguna cosa més: és el cau on es reuneixen les panteres grises, que són les prostitutes de nivell que busquen entre la clientela del restaurant. La clientela està formada bàsicament per blancs, no calia dir-ho.
Un altre lloc, que no vam arribar a conèixer, on es troben altres panteres, és el carrer popularment conegut com "carrer on perds la vida", i que fa pocs anys l'han batejat oficialment amb el nom de "Nelson Mandela". Ironies de la vida.
Tornant al Mediterranée, hi ha un abans i un després del 18 d'abril: materialment ens van fer fora perquè tancaven i érem els últims clients que quedaven, i a més sense cap ganes de marxar, jugant a cartes. (això era perquè estàvem fent temps per anar a l'aeroport, on sortia el nostre avió, a hores intempestives)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada