diumenge, 1 de maig del 2011

gastronomia camerunesa


Cal dir que si ets una mica tocat i posat, no has d'anar al Camerun. S'hi menja bé, de fet s'hi menja molt bé, però et pots trobar amb el següent:
Triar el peix pràcticament acabat de pescar i que te'l facin a la brasa, en "xiringuitos" com els de la foto. Un cop fets, els posen en safates i sense plats ni coberts, apa, a menjar-te'l. Amb els dits. Compartint-lo, si cal. O sigui que si vas amb algú amb manies...I si ho saps fer com els camerunesos, amb els dits d'una sola mà, però això és per nota. També pots menjar "pinxos" de calamar o de gambes (foto). Acompanyat amb patates fregides o planten (plàtans "mascles", que en diuen a Sud-Amèrica)
Això si, et porten uns bols per rentar-te les mans...
I a les fotos no s'aprecia, però el menú es completa vora la platja amb una posta de sol...

Hi ha una variant més "cutre": "xiringuito" de parada d'autobús. Allà alguns hem demanat carn, altres segueixen amb el peix, ara de riu, també boníssim. La carn, feta a la brasa, és presentada en paper d'embolicar, i, apa! a menjar-s'ho.
Ah, en tots els casos, el menjar te'ls pots portar o te'l porten, depèn dels llocs a les taules del bar o xiringuito on demanes la beguda, normalment cervesa camerunesa, versió ampolles de 650cc, més o menys freda. Marques: Castel, 33...
I què ens pot costar tot plegat? peix per cinc, l'equivalent a dotze-quinze euros, depèn del lloc. La carn per un, euro i mig, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada