dimarts, 20 d’octubre del 2009

(A) requipa-requipa-requipa

Amb aquest crit de guerra i altres de semblants s’amaga una de les poques activitats que justifiquen visitar Lima, tot i no ser a les guies turístiques.

Qui no hagi estat allà no ho acaba de comprendre, tot i que ja estem en context. Comencem pel principi. A Lima no existeix transport públic. Per contra, trobem desenes (centenars?) d’empreses de transport privat, “servides” per microbusos com els que heu vist al clip, que porten, a més del conductor, un cobrador-captador-reclutador de clients als “paraderos” de la ciutat.

Aquí no s’acaba la història: per tota la ciutat hi ha desenes de persones (és la seva feina) que passen informació als microbusos (no sé si a tots o a alguns) de per on va el microbús/microbusos de la competència. També hi ha altres personatges (o són els mateixos amb una altra funció) que donen i/o recullen papers (no és mordida-diners, m’hi vaig fixar, no és com el Marroc), el significat de la seva funció no ho he entès ni ho he trobat a la gran teranyina.

El que si he trobat és el resultat d’aquest desgavell: causats directament pel transport "públic" tres morts diaris a la Lima metropolitana

1 comentari:

  1. Muy interesante todos los comentarios acerca de este país para mí desconocido. Gracias.

    ResponElimina